Main Navigation
Main Content

Expertis

Som tillverkare har Wacker Neuson mycket kompetens. Här kommer våra experter att ge dig insikt i sitt arbete, du kan läsa mer om specialutveckling, teknik och innovation. Du får också tips om hur du kan förbättra användningen av dina maskiner och utrustningar.


Kunskapscenter för grävmaskiner

Wacker Neusons framgångar på grävmaskinsområdet började i Österrike år 1981. På utvecklings- och produktionsanläggningen i Hörsching nära Linz skapar företaget grävmaskiner och dumpers för världsmarknaden.

Klicka här för att läsa mer

Tre frågor om...

 …konstruktionen och utvecklingsarbetet bakom den batteridrivna stampen. Vi ställer frågorna till Michael Steffen som är chef för elektroteknik och elektronik för byggmaskiner hos Wacker Neuson.

Läs hela intervjun

Intervju med Andreas Gstöttenbauer om…

…grävmaskinerna från Wacker Neuson. Här kan du se vad som gör dem unika, och vilka innovationer och utvecklingsprojekt som planeras för framtiden.

Läs hela intervjun

Intervju med Markus Martin om lösningar inom betongsegmentet

Chefen för betongavdelningen förklarar hur kunderna kan dra nytta av expertisen i hans team och Wacker Neusons globala säljorganisation för komplexa betongprojekt.

Klicka här för intervjun

Intervju med CEO Martin Lehner om innovation

Martin Lehner berättar om innovationens betydelse för företaget samt de viktigaste frågorna inom framtidens produktutveckling.
Du kan läsa hela intervjun här

Innovation från tradition

För mer en 80 år sedan lyckades Hermann Wacker utveckla en innovation som har påverkat byggplatser i hela världen och som gör det än idag: stampen. Även då stod kunden i fokus för utvecklingsarbetet. Inget av detta har ändrats idag. Wacker Neuson arbetar med att utveckla innovativa produkter som ger kunderna ett genuint mervärde samtidigt som deras arbetsprocesser blir mer effektiva.
Klicka här för att läsa mer

Så revolutionerade vi en hel industri

Den första elektriska stampen utvecklades 1930 av Hermann Wacker – den hjälpte till att revolutionera en hel industri. Idag erbjuder vi rätt modeller för varje uppgift.
Läs mer

Intervju med Roland Gmainer

Roland Gmainer, Head of Corporate Lean Management inom Wacker Neuson Group, ser till att ett nytt system för "ledarstöd" kan fortsätta utvecklas inom hela koncernen.
Du kan läsa hela intervjun här

Tre frågor om...

Alla pratar om utsläppsfria maskiner, ett ämne som också påverkar Wacker Neusons produkter. Vi har utvecklat en lösning för våra kunder som ingen annan leverantör erbjuder i denna form – Dual Power. Varför vi valde att använda en extern elektrohydraulisk drivning, andra aspekter som var i fokus under utvecklingsfasen och den nytta som uthyrningsföretagen kan ha av Dual Power – läs mer
här med ett enda klick

VDS – vertikalt grävsystem:

Utveckling av en ”lutande” idé

En ”lutande” lösning från Wacker Neuson är Vertical Digging System VDS, som nu är välbeprövat och testat sedan över 20 år.
Läs mer om VDS

Hjullastare och teleskoplastare inom trädgårds- och landskapsanläggning

”Stor fokusering på kunderna, hög kvalitet och hållbara produkter – tysk kvalitet – det är viktiga faktorer.” Martin Schwindt

Klicka här om du vill veta mer